Prenumerera på nyheterna

Viktigt steg till golfprojekt och nya bostäder i Torrox

Gratis kollektivtrafik för mantalsskrivna och ett golfprojekt med tusentals lägenheter. Det händer stora saker i Torrox som är en kommun på frammarsch. Efter att kommunen tagit över 78 procent av aktierna vid en byggherre så vill de sätta fart på projektet med en golfbana i Calaceite (bilden) och bygget av 3.157 bostäder.
Borgmästaren Óscar Medina (Partido Popular) vill hitta ”solida investerare” för att utveckla en sport- och bostadsanläggning parallellt med småbåtshamnen. Projektet i Calaceite har funnits sedan 1992.

Nyligen meddelade grannkommunen Nerja att de vill dra igång projektet med en 18-hålsslinga plus 680 lägenheter och lyxhotell nära Maro.

Även Torrox har samma planer. Borgmästaren Óscar Medina sa vid en pressträff på onsdagen att målet är att Torrox ska bli ett turistmål med högsta klass på Costa del Sol efter pandemin.

Fritidshamn och golfbana ingår i projektet som ska sätta Torrox på turistkartan.

Ett första steg är att Torrox för 400.000 euro förvärvat 404.393 aktier i Calaceite Developments S.L. som ingick i Fuerte Hoteles men som gick i konkurs.

Det betyder att kommunen nu äger 78,22 procent i Calaceite Golf S. L. som kom till 2005. Övriga aktier tillhör byggherren Level som säte i Madrid.

– Undersökningar visar att vi har det bästa klimatet i Europa. Nu är målet att sätta fart i projekten med golfbana och fritidshamn, säger Medina till Diario SUR.

Golfbanan finns med i stadsplaneringen PGOU (Plan General de Ordenación Urbanística) sedan 1992. Kommunen arbetar i nuläget på at hitta investerare till golfbana, bostäder och hamnen.

– Vi arbetar för det eftersom projektet håller juridiskt och miljömässigt enligt stadsplanen, säger Óscar Medina.

Torrox kommun meddelade i förra veckan att det blir gratis kollektivtrafik för alla mantalsskrivna invånare. Ett särskilt busskort kommer att utfärdas som mantalsskrivna i kommunen kan ansöka om.

Initiativet kostar 140.000 euro och det ska medverka till färre utsläpp i kommunen.

Bussarna utrustas med GPS som gör att resenärerna får exakta tider på informationstavlor vid hållplatserna. Antalet hållplatser kommer att utökas fram till kommungränsen till Nerja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.