Prenumerera på nyheterna

Vilka utmaningar upplever utlandssvenskar i Spanien?

Inför Utlandssvenskarnas parlament 2021 anordnar Svenskar i Världen tillsammans med lokala representanter ett flertal digitala förparlament runt om i världen.
Syftet är att lyfta fram regionens eller landets topp 3 viktigaste eller mest prioriterade utmaningar kopplat till svenska lagar och regler. På onsdag (14/4) anordnar Svenskar i Världen ett förparlamentet för Spanien.

– Observera att vi har ett maxtak på 30 deltagare och att det är först till kvarn som gäller. Detta är ett ypperligt tillfälle att få sin röst hörd och uppmärksamma vilka utmaningar utlandssvenskar i Spanien upplever, säger Nelly Jenbrant, vid Svenskar i Världen i en skriven e-post till Svenska Magasinet.

Mer information om evenemanget finns KLICKA HÄR:

– Förra veckan startade vi vårens förparlament med Thailand där vi fick till en bra dialog och diskussion om vilka utmaningar de upplever.

De största utmaningarna i Thailand för svenskar är täckande sjukvårdsförsäkring, SINK-skatten och problem kopplade till SPAR-registret och den krångliga byråkratin som man möts av från svenska myndigheter

– Man behöver inte vara medlem hos SVIV för att delta. Anmälan sker till: [email protected] och därefter får man en zoomlänk till mötet skickat till sig, säger Nelly Jenbrant Praktikant Svenskar i Världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.