Prenumerera på nyheterna

Vinskörden avslutad: Mycket god kvalité

Årets vinskörd minskar med tio procent jämfört med ifjol. Druvorna är av mycket god kvalité. Så kan vi sammanfatta de första betygen efter att vinskörden i stort sett har avslutats i provinsen Málaga. 3,7 miljoner kilo druvor med kvalitetsbetyget ”muy buena”.

Enligt provinsens kontrollorgan Consejo Regulador de la DOP så har det trots covid-19-pandemin inte varit några incidenter under skörden. Det finns inget inrapporterat fall med arbetare som testats positivt i coronaviruset SARS-CoV-2.

I stort sett har hela skörden kommit in. Cirka fem procent återstår i vissa områden i Serranía de Ronda. Skörden beräknas vara avslutad om några dagar.

Det som oroar vinbranschen är mögelangreppet under blomningen i Manilva och Axarquía. Det orsakade ett mindre uttag av druvor i främst Manilvaområdet.

Även odlingar i Cómpeta och Sayalonga har påverkats av mögel vilket har gjort att skörden i år minskade med 15 procent. Kvaliteten på druvorna som skördades beskrivs som ”bra” och ”mycket bra”.

När det gäller vindistrikten i Montes de Málaga och i de norra delarna av provinsen är förutsättningarna för utmärkt vin goda. Kvalitén på druvorna är mycket bra och även om uttaget har minskat något sedan förra året tros produktionstappet hamnar på bara mellan fem till tio procent.

Även i distrikten i Serranía de Ronda har förutsättningarna varit bra och några mögelangrepp finns inte rapporterade.

(FOTO: CRDO MÁLAGA, SIERRAS DE MÁLAGA Y PASAS DE MÁLAGA)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.