Prenumerera på nyheterna

Volvo och Iberdrola inleder samarbete i Spanien

Det stora spanska energibolaget Iberdrola och Volvo Car España lanserar en plan för att kraftigt förbättra infrastrukturen för laddning av elfordon över hela Spanien.

De åtar sig att installera 150.000 laddningsstationer för elbilar och plug-in hybridfordon i bostäder, hos företag och längs vägarna (både i städerna och på landsbygden) under de kommande fem åren.

Företagen har tecknat ett ramavtal för samarbete för att främja hållbar mobilitet, enligt vilken energikoncernen kommer att leverera laddningslösningar för biltillverkarnas laddbara bilar i Spanien. Iberdrolas åtagande:

Lösningen som Iberdrola och dess dotterbolag Wallbox kommer att leverera till Volvo är utformad för att göra det lättare att ladda kundernas fordon eftersom det inkluderar både leverans av laddningsstationer och installationer i privata eller offentliga garage.

De laddningsstationer som installeras utmed vägarna är som följer: Ultrasnabba 350 kW var tjugonde mil, supersnabba 10 kW var tionde mil och slutligen snabba 50 kW var femte mil.

Iberdrola är medvetet om behovet av att öka den elektriska rörligheten i Spanien genom samordnade, effektiva åtgärder som involverar de stora aktörerna. Företaget har därför nu slutfört mer än 40 utbyggnadsavtal för infrastruktur med statliga avdelningar, institutioner, företag, bensinstationer och elfordonshandlare och tillverkare.

Iberdrolas kunder kommer att kunna registrera sig för ett särskilt abonnemang ”Iberdrola Electric Vehicle Plan electricity rate” vilket gör det möjligt för användare att resa 1.000 kilometer för 5 euro, vilket är en tiondel av priset för diesel- eller bensinbilar. De erbjuder också sex månaders gratis laddning var som helst i deras nätverk.

Laddningspunkterna kommer också att finnas tillgängliga i Iberdrola Public Charging App, den hittills enda i Spanien med verifierad information om alla Iberdrolas offentliga laddningspunkter samt de som tillhör andra operatörer. Med appen kommer förare att kunna geo-lokalisera en laddare och som Iberdrola-kund, kunna boka den och betala med sin mobiltelefon.

Volvos åtagande:

2019 nådde Volvo målet som sattes 2017 att ha en elektrifierad version av alla sina fordon tillgängliga från och med det året. I Spanien erbjuder Volvo laddbara nu sju modeller av plug-in-hybrider och tolv versioner med en 0-utsläppsmärkning. Volvo har också satt ett mål att minska sina fordons koldioxidavtryck med 40% under deras livslängd, mellan 2018 och 2025. I Spanien står det laddbara sortimentet för närvarande för mer än 20% av försäljningen och trenden förväntas fortsätta uppåt de kommande åren.

Volvos övriga kortsiktiga mål är att minska koldioxidutsläppen kopplad till dess globala leveranskedja med 25% fram till 2025 och att minska koldioxidutsläppen i samband med företagets allmänna verksamhet med 25%.

Mellan 2020 och 2025 kommer Volvo Personvagnar att presentera fem helt elektriska modeller, varav den första är en fyrhjulsdriven XC40, med över 400 kilometer mellan laddningar (WLTP) och med en effekt på 408 hk.

Relaterad artikel:
Repsol och Kia tillkännager en överenskommelse för laddning av elfordon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.