Prenumerera på nyheterna

WebHelp flyttar in i nya affärscentret Solymar

Det blir WebHelp tidigare Runway som flyttar i det nya affärscentrum som kommer att byggas på plaza Solymar ovanför fritidshamnen Puerto Marina i Benalmádena Costa. Det kan Svenska Magasinet avslöja. I fredags berättade vi att en grupp norska investerare satsar stora belopp på att göra om nöjeskvarteret till ett affärscentrum.

Plaza Solymar i Benalmádena Costa mitt på Costa del Sol har sett sina bästa dagar. Senaste åren har området kännetecknats av fylleturism, droger och sexhandel. Nu ska det bli slut på det.

Hela området kommer att snyggas upp och bli ett affärscentrum. Ett antal norska investerare har nått en uppgörelse med 18 olika ägare till lokaler i Plaza Solymar.

Det blir WebHelp som kommer att flytta in i lokalerna när de står färdiga nästa år. Webhelp som tidigare hette Runway har sina nuvarande tre kontor i andra fastigheter ovanför idrottsanläggningen i Arroyo de la Miel. Totalt blir det cirka 600 personer som kommer att flytta till Plaza Solymar. Företaget räknar även med att utveckla verksamheten ytterligare.

WebHelp har flera uppdragsgivare och är servicecenter för olika skandinaviska klienter i Danmark, Norge och Sverige som lågprisflygbolaget Norwegian Air Shuttle och Bank Norwegian.

WebHelps har även kontor i Torrevieja på Costa Blanca.

Plaza Solymar har varit synonymt med barer, diskotek och nattklubbar. Området har under de senaste åren brottats med ökad kriminalitet.

Med den nya satsningen hoppas kommunen att ett av Benalmádenas problemområden kommer att försvinna. Renoverade fastigheten och en uppfräschad gatubild med kaféer och affärscentrum ska bli lösningen. Och det är norska investerare som bidrar till förändringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.