Prenumerera på nyheterna

Ytterligare lättnader i perimeterkarantänen

Från idag onsdag och fram till den 6 januari blir det tillåtet att resa in och ut i Andalusien för att besöka familjemedlemmar och nära anhöriga. Det betyder att perimeterkarantänen för regionen Andalusien tillfälligt upphör. Sedan den 18 december har perimeterkarantänen för de andalusiska provinserna upphört. Vilket framkommer i Decreto del Presidente 12/2020 från den 11 december.

Samtidigt förändras tiderna för utegångsförbudet vid julafton/Nochebuena och Nyårsafton/Nochevieja. Utegångsförbudet gäller från 01.30 till 06 följande dag.

Övriga dagar gäller utegångsförbudet mellan klockan 23 och 06.

Andalusien har även beslutat om att max tio personer kan samlas den 24, 25 och 31 december och den 1 januari. Dessa tio får komma från högst två olika familjer som i normala fall bor under samma tak.

Barer, tapasbarer och restauranger kan fortsatt hålla öppet till klockan 18 för att återigen hålla öppet mellan klockan 20 och 22.30. Caféer, glassbarer och de med choklad behöver inte hålla stängt mellan klockan 18 och 20. Under denna tid får inte några alkoholhaltiga drycker serveras.

Cateringtjänster och hemleverans av mat är tillåtet fram till klockan 23.30.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.