Alcaraz snart världsetta

av | maj 9, 2022

Världsettan Novak Djokovic, världsfyran Rafael Nadal och världstrean Alexander Zverev. På tre dagar har Carlos Alcaraz från Murcia i sydöstra Spanien och som fyllde 19 år i torsdags slagit ut den ena världsstjärnan efter den andra vid ATP 1.000 Masters-tävlingen Madrid Open. Söndagens final mot tysken Zverev var över på mindre än en timme.
Den som kastar ett öga på världsrankingen på måndagen kan se att den nya spanska världsstjärnan i tennis numera rankas på plats sex. En förbättring med tre placeringar jämfört med förra veckans ranking.

– Du är snart rankad världsetta, sa Alexander Zverev som fick se sig slagen av spanjoren som finalvann med 6-3 och 6-1 inför fullsatta läktare i Caja Mágica i Madrid vilket betyder 12.500.

Den 22 maj inleds franska öppna i Paris. Efter segern i helgen höjs 19-åringen till skyarna som en av favoriterna.

Sammanfattningsvis har det varit två fantastiska tennisveckor i Madrid. Med Carlos Alcaraz framfart på det röda gruset har tennisintresset ökat. Biljetterna var slutsålda flera dagar under den senaste veckan trots direktsändning på spansk tv.

I genomsnitt var det 2.716.000 tv-tittare som följde finalen vilket betyder 25,9 procent. Som mest registrerades 3.351.000 eller 31,8 procent.

Semifinalen i lördags eftermiddag mellan Alcaraz och Djokovic hade tittarsiffror på 2.957.000 eller 32,4 %.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});