Ana Peláez från Málaga vann Comunidad de Madrid Ladies Open

av | maj 9, 2022

Ana Peláez från Málaga vann Europatouren i golf i Madrid sex slag före Sveriges Linnea Ström. Amatörgolfaren Cayetana Fernández kom trea.
Den 24-åriga Málagaspelaren gjorde fyra strålande tävlingsdagar vid Comunidad de Madrid Ladies Open på den fina golfbanan Club de Golf Jarama-RACE som stod som värd för en Europatourtävling för första gången.

Just jämnheten och det stabila spelet från tee till green avgjorde till Ana Peláez fördel.

– Jag har svårt att hitta orden. Det är en fantastisk dag och en dröm som går i uppfyllelse, sa Ana Peláez som blev proffs för mindre än ett år sedan.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Linnea Ström gjorde en fin sistarunda på 64 slag vilket betydde att hon tog sig från en delad niondeplats till ensam andraplats, sex slag bakom Pelaez.

Placeringen innebär att Ström tar sig upp på åttonde plats på Race to Costa del Sol, Ladies European Tours Order of Merit, där nu fyra av de åtta främsta spelarna är från Sverige.

Ström var nöjd med sin andraplats och berömde segraren efteråt.

– Anas bedrift är fantastisk och att hon gör det framför sina hemmafans är ännu roligare. Jag tyckte att jag spelade bra den här veckan och hon är ändå sex slag före mig, säger Ström till golf.se.

Linn Grant slutade på en sjundeplats, och Elin Arvidsson och Maja Stark delade tiondeplatsen i Madrid.

Den stora sensationen vid Comunidad de Madrid Ladies Open var amatörgolfaren Cayetana Fernández som representerar Club de Campo Villa i Madrid. Fernández placerade sig på tredje plats tillsammans med Pia Babnik, Manon de Roey och Gabriella Then.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});