Fler tjurfäktningar i Málaga – Esteponas arena firar 50 år med Roca Rey

av | mar 24, 2022

Provinsstyrelsen Diputación i Málaga godkände på onsdagen att det blir Sevilla-företagaren José María Garzón med Lances del Futuro som driver tjurfäktningsarenan plaza de toros de La Malagueta. Samtliga ledamöter för Partido Popular röstade ja tillsammans med Juan Cassá och Juan Carlos Maldonado som numera är utan partitillhörighet. PSOE lade ned sina röster medan två ledamöter hos Unidas Podemos röstade emot.

Kontraktet kommer att undertecknas de närmaste dagarna vilket gör att den första tjurfäktningen i Málaga kan arrangeras under påskveckan Semana Santa, den 16 eller 17 april.

Kontraktet för Lances de Futuro gäller för perioden 2022 till 2025 med en förlängning på ytterligare ett år. Lances de Futuro arrangerade ett antal tjurfäktningar i Málaga ifjol som blev mycket lyckade publikmässigt med några av de bästa matadorerna på plats.

En nyhet för i år är att det kommer att arrangeras en portugisisk corrida de rejones. Det blir även flera tjurfäktningar med hyllningar som till Pedro Gutiérrez Moya allmänt kallad ”Niño de la Capea”.

I samarbete med Picassos födelsehem (Casa Natal Picasso) arrangeras tävlingar, utställningar och konferenser med internationell publik som berättar om den världskända konstnären från Málaga och hans kärlek till tjurfäktning.

Totalt kommer sex tjurfäktningar att arrangeras i Málaga i år för att till 2024 bli åtta föreställningar.

Plaza de toros de Estepona 50 år
Med anledning av att tjurfäktningsarenan i Estepona firar 50 år blir det en tjurfäktning med några av de främsta matadorerna: Morante de la Puebla, José María Manzanares och Roca Rey den 10 juli med tjurar från Juan Pedro Domecq.

Fomentauro och företagaren José Luis Lara arrangerar tjurfäktningen i Estepona den 10 juli klockan 20 med inträde från 29 euro. Det går redan nu att köpa via webbplatsen ocio-entradas.com eller telefon 608 232 187 mellan klockan 10 till 14.

Det är arkitekten Juan Mora Urbano som står bakom plaza de toros i Estepona som invigdes 4 juni 1972. Då ägdes arenan av Rondas egen Antonio Ordóñez.

Plaza de Toros Fuengirola
I Fuengirola planeras det för tjurfäktningar i augusti och oktober.