Lastbilschaufför söks efter dödsolycka – har gripits

av | mar 3, 2022

En cyklist avled vid middagstid på onsdagen efter att ha blivit påkörd av en lastbil i Málaga. Lokalpolisen har lyckats att lokalisera chauffören som avvek från olycksplatsen efter dödsolyckan.
Den omkomne ska enligt uppgifter i Diario SUR vara en 53-årig förtidspensionerad nationalpolis. På grund av skador efter en tidigare olycka var mannen numera pensionär.

Flera privatpersoner blev vittnen till olyckan. Samtal kom in till larmtjänsten 112 klockan 12.50. Lokalpolis och ambulans var snabbt på plats. Kollisionen var så kraftig att ambulanspersonal bara kunde konstatera att cyklisten var död, skriver Junta de Andalucía i ett pressmeddelande.

Det var totalt tre cyklister som färdades på vägen nära Azucarera Intelhorce. Det var ett större avstånd mellan cyklisterna varpå de övriga två klarade sig.

Chauffören ska enligt uppgifter i Diario SUR först stannat lastbilen för att senare köra vidare. Polisen har lyckats lokalisera chauffören som nu är gripen.

Mannen släpptes efter förhör. Misstankarna mot mannen kvarstår och hans utreds för grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Den avlidne fördes till rättsmedicinska IML (Instituto de Medicina Legal) i Málaga för obduktion.