Ny spänningsroman av Mari Jungstedt utkommer i juni

av | mar 25, 2022

En svensk bosatt i Nerja hittas död i poolen av städerskan. Skjuten till döds med pilbåge. Återigen träffas huvudkaraktärerna, den spanske polismannen Hector Correa och Lisa Hagel, som har lämna yrket som lärarinna och uppdraget som tolk för att i stället börja skriva för Svenska Magasinet.
Sommaren 2020 utkom den första spänningsromanen i Málagasviten. Den utspelade sig i Ronda och hade titeln Innan molnen kommer. Nu sitter deckardrottningen Mari Jungstedt och skriver på bok två som utspelar sig på den spanska Solkusten och har titeln Andra sidan månen.

I första boken lärde vi känna lärarinnan Lisa som hade lämnat Stockholm och köpt ett hus i det lilla samhället Benagalbón ovanför Rincon de la Victoria öster om Málaga.

Läs mer: Málagasviten inleder i Ronda: Innan molnen kommer – av deckardrottningen Mari Jungstedt

I juni utkommer den första boken i Málagasviten, Innan molnen kommer, på spanska. Nummer två går i tryck i början på maj månad och utkommer på svenska i juni.

Svenska Magasinet
Just nu sitter Mari Jungstedt och färdigställer bok nummer två.
– Huvudkaraktären Lisa Hagel blir mer journalist, berättar Mari Jungstedt.

– Hon har ju tidigare varit lärarinna och tolk. Nu får hon en större roll i bok nummer två som reporter. På Svenska Magasinet jobbar ju hennes bästa väninna Annie dessutom.

Spänningsromanen Andra sidan månen börjar i Sverige där en svensk man och flickvännen från Fuengirola skjuts till döds. Svensken har lägenhet i Nerja och har träffat Laura som jobbar i skönhetssalong.

Nu har han bjudit henne till Höga kusten för att fira nyår. När de badar badtunna på nyårsafton skjuts paret till döds. Eftersom flickvännen är från Spanien kopplas polis Hector Correa in och reser till Sverige i samband med en brottsplatsundersökning.

Nerja
Fem dagar senare inträffar en liknande händelse i en pool i ett bostadsområde i Nerja. Lisa Hagel som precis har hjälpt sin väninna Annie med att skriva ett reportage i Svenska Magasinet om husockupanter som fått stor uppmärksamhet följer med till Nerja för att ta lite röster från nyfikna runt huset.

Lagom till sommarens lata dagar i hängmattan släpps Andra sidan månen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});