Olycka tros ligga bakom branden i Pujerra

av | jun 14, 2022

En olycka i samband med underhållsarbete vid en gård tros ligga bakom den brand som startade i onsdags i Pujerra på västra Costa del Sol. Även om det fortsatt brinner i området är elden under kontroll sedan i fredags morse. På tisdagen arbetar 62 brandmän med att släcka elden.
Diario SUR uppger på tisdagen att en olycka vid gården La Resinera tros vara orsaken till branden som påverkat ett 3.500 hektar stort område.

Personal vid miljöenheten BIIF (Brigada de Investigación de Incendios Forestales) och Guardia Civils enhet Seprona (Servicio de Protección de la Naturaleza) som arbetar med att utreda brandorsak har inga indikationer på att det rör sig om en avsiktlig brand.

Det finns inte heller några kopplingar till branden i Sierra Bermeja i september ifjol då över 9.000 hektar brandhärjades.

Utredningen fortsätter och den kommer att visa om olyckan orsakades av vårdslöshet i samband med arbeten på gården som ligger på en 6.500 hektar stor privat egendom som tillhör Lybian Foreign Bank (Forebank).

Följ utvecklingen via hashtag #IFPujerra

(Foto: Infoca)