Pujerrabranden: Fyra misstänkta för grov vårdslöshet

av | jun 15, 2022

Fyra personer som arbetade med stora maskiner utan att ha tillstånd har gripits av Guardia Civil och förhörts. De är misstänkta för grov vårdslöshet i samband med branden som bröt ut för en vecka sedan. 3.500 hektar mark har brandhärjats.
Branden i Pujerra som har hållit på i en vecka och som har varit under kontroll sedan i fredags orsakades av arbete med tunga maskiner. Det sa den spanska regeringens delegat i Málagaprovinsen Javier Salas på onsdagen.

x

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Samtidigt bekräftar miljöenheten Seprona som ligger under Guardia Civil att en fjärde person har gripits och tagits in på förhör. Under gårdagen greps tre personer för förhör.

Samtliga fyra är misstänkta för grov vårdslöshet som orsakade branden, skriver dagstidningen ABC.

Samtliga har släppts men väntas bli inkallade återigen.

En miljöåklagare i Málaga säger att arbetena på gården var olämpliga att utföra med tanke på förhållandena. Sedan den 1 juni råder hög brandrisk i Andalusien.

Branden uppstod vid 15-tiden onsdagen den 8 juni vid gården La Resinera som ligger i ett svårtillgängligt område i Pujerra kommun. Gården ägs av banken Banco Exterior Libio samt det 7.200 hektar stora området som ligger i kommunerna Pujerra, Júzcar och Benahavís.

Över två tusen boende fick evakueras och tre brandmän skadades i samband med släckningsarbetet.

50 brandmän arbetar på onsdagen med att eftersläckningsarbete i samarbete med helikoptrar och brandflyg, skriver brandbekämpningsmyndigheten Infoca på Twitter.

Ifjol brandhärjades ett område på 10.000 hektar i Sierra Bermeja i nära anslutning till branden som startade i onsdags. Den branden var anlagd och en brandman omkom den gången. Det finns ännu ingen misstänkt för fjolårets brand.

Följ utvecklingen via hashtag #IFPujerra

(Foto: Twitter @Infoca)

x

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});