Putins semesterparadis i Spanien

av | mar 3, 2022

Här ligger den största ryskortodoxa kyrkan i Spanien. I Altea på Costa Blanca har Rysslands diktator Vladimir Putin hittat charmen och vid flera tillfällen varit tillflyktsorten.
Altea (bilden), Medelhavet, Marina Baixa och Altea Hills. Det är hit Vladimir Putin har dragit på semester vid flera tillfällen för att vila ut och träffa ryska vänner.

Altea Hills beskrivs som en av Spaniens lyxigaste resort. Det är havsutsikt och utsikt över bergen vid Marina Baixa. Det finns ingen insyn.

Här pratas det varken engelska, spanska eller franska. Det är ryska som gäller, skriver dagstidningen Las Provincias.

För att komma in i området måste du bli inbjuden av ägaren till en av mångmiljonvillorna som kostar runt 7,5 miljoner euro. Här hittar vi entreprenörer, företagare, politiker och andra inflytelserika personer från Ryssland.

Mäklarkontoret Alex Soviet i Altea som är specialiserade på lyxbostäder plus arbetare i området bekräftar enligt dagstidningen ABC att Vladimir Putin besöker Altea två gånger varje sommar.

I regionen Comunidad Valenciana finns det 25.000 mantalsskrivna ryska medborgare.

I samma område där Putin brukar semestra ligger Spaniens största ryskortodoxa kyrka, Ärkeängeln Mikaels tempel. Den 21 november 2002 lades den första stenen på plats av biskop Miguel Storogenko. Invigningen var 11 november 2007.