Securitaschefer köpte sex i Fuengirola

av | maj 25, 2022

Två höga chefer i Sveriges största säkerhetsbolag Securitas har vid flera tillfällen köpt sex på en bordell i Fuengirola mitt på den spanska Solkusten. Den typen av beteenden är fullkomligt oacceptabelt, säger Carl Dahlén, vd Securitas Sverige.
Med hjälp av hemliga inspelningar avslöjar Uppdrag granskning att två nyckelpersoner på Securitas, en säljare och en högt uppsatt chef, berättar om sina återkommande bordellbesök i Spanien.

Enligt Svenska Magasinets källor ska det röra sig om en bordell som ligger i stadsdelen Carvajal bara några stenkast från stranden i Fuengirola.

Det var där en skottlossning inträffade den 31 oktober mellan två kriminella gäng med kopplingar till Sverige. Det handlade om två gäng som har legat i fejd med varandra sedan 2013 vilket har lett till kidnappningsförsök, skjutningar, sprängningar och uppgörelser.

Två maskerade män öppnar eld mot tre svenska medborgare från Göteborg när dessa hade lämnat bordellen. En skottskadas svårt efter att ha blivit träffad i buken. Något som Svenska Magasinet tidigare har berättat om.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Samma bordell
Det är på samma bordell som två höga chefer i Securitas har köpt sex vid flera tillfällen.

På inspelningarna pratar männen om sina besök på ”huset i Spanien” – som i själva verket är en bordell.

– Sist var när jag var med ”Säljaren” i Spanien. Han är på det där huset hela tiden. Han har hittat sitt andra hem där, säger den högt uppsatte chefen på en av inspelningarna som Uppdrag granskning kommit över.

På inspelningar uppger Securitassäljaren att en av kvinnorna på bordellen är ”världsklass” och att ”hon stönade”, uppger SVT Nyheter. Securitaschefen beskriver verksamheten på bordellen som ”trafficking litegrann”.

Securitas ska den 13 maj ha meddelat att två medarbetare har handlat i allvarlig strid med Securitas uppförandekod och att en intern utredning pågår.

Programmet Uppdrag Granskning som sänds på SvT har kommit över dolda ljudinspelningar där de bägge medger sexköp vid flera tillfällen.

De båda Securitas-cheferna är i blåsväder sedan tidigare efter att ifjol bjudit två anställda vid Malmö stad på en misstänkt mutresa till London. En förundersökning pågår och leds av åklagaren Johan Lindmark vid Riksenheten mot korruption.

Enligt ett pressmeddelande från Securitas och Malmö stad har samtliga fyra personer avskedats eller sagt upp sig från sina tjänster. De har även blivit polisanmälda.

Securitas meddelar att de har avskedat och polisanmält två nyckelpersoner efter att Uppdrag granskning avslöjat misstänkt korruption och bordellbesök.

Bolagets vd säger att han är djupt bedrövad.

”Den typen av beteenden är fullkomligt oacceptabelt. Men det representerar inte Securitas som bolag”, säger Carl Dahlén, Securitas vd i Sverige, i programmet som sänds på SVT ikväll onsdag.

Det som beskrivs som en särskilt besvärande omständighet är att en av Securitascheferna som köpt sex vid flera tillfällen i Fuengirola har tillgång till känsliga uppgifter om den svenska militären som är av intresse för exempelvis den ryska underrättelsetjänsten.

Enligt UG:s källor bedömer Säpo den högt uppsatte chefen som en direkt säkerhetsrisk.

Säljaren eller chefen har inte velat kommentera inspelningarna eller sina resor till bordellen på Solkusten.

Se reportaget: ”Securitas hemligheter” – SVT Play

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});