Stränder i toppskick bidrar till återhämtning

av | maj 6, 2022

Ett tjugotal hotellägare och medlemmar i hotellföreningen på Costa del Sol Aehcos (Asociación de Empresarios Hoteleros de la Costa del Sol) har på fredagen suttit i möte med Marbellas borgmästare Ángeles Muñoz för att betona behovet av återställda stränder.
I onsdags meddelade regeringen att pengar avsätts till 300.000 kubmeter sand som ska återställa de stränder som skadades på Costa del Sol i samband med den senaste stormen 4 och 5 april.

Under gårdagen hölls en manifestation i Marbella centrum där föreningar, kollektiv och invånare krävde en slutgiltig lösning på problemet med stränder vars sand försvinner ut i havet vid nästa storm. Totalt tusen personer deltog i manifestationen som hölls utmed Paseo del Mar.

”Espigones Ya”, vågbrytare nu, kunde man läsa på det stora plakat som hölls upp (bilden). I 30 år har vi väntat och ingenting har hänt, sa en av flera som medverkade.

På fredagen träffade hotellägare i Marbella kommuns borgmästare
– Efter två år med pandemin är samarbetet mellan det offentliga och privat nyckeln. Många av de problemen vi har är kommunikationsproblem och vi från den privata sektorn kan hjälpa till, säger José Luque, president för Aehcos.

Det är stabilisering av stränder som oroar branschen. Det är akut och något som måste åtgärdas snarast. Marbellas besökare vill kunna njuta av fina stränder som bidrar till ekonomisk återhämtning.

Företagarna i Marbella säger att det finns lösningar. Genom kontakter och resor har de sett hur myndigheter i Tel Aviv, Cannes, Nice eller Saint-Tropez har gjort för att komma tillrätta med problem.

Även gårdagen olycka då en sopbil välte mellan San Pedro och Marbella kommenterades. Under tio timmar av trafiken avstängd i körriktningen mot Málaga.

Det finns ett projekt att A-7:an mellan Puerto Banús och San Pedro ska breddas. Det kostar inte över 20 miljoner euro men skulle lösa trafiksituationen.