Svensk influencer misstänks knivhuggit person i halsen

av | jun 2, 2022

Knivhugget i halsen träffade bara två centimeter från halspulsådern. Den 27-årige svensken ska ha träffat en 36-årig bekant på parkeringen till ett hotell i Estepona för att göra upp om en skuld. Trots att offret förlorade mycket blod lyckades ambulanspersonal stabilisera läget. 27-åringen har häktats misstänkt för mordförsök.

Den 27-årige svensken är känd i vissa kretsar i Marbella. I svenska medier har han blivit omtalad åtskilliga gånger. I spanska medier beskrivs han som en känd influencers från Sverige.

Personer i Marbella som Svenska Magasinet har varit i kontakt beskriver 27-åringen med orden ”allt skit han ställt till med sedan han flyttat ner hit” och ”försörjt sig genom att sälja knark här”.

Obekräftade uppgifter säger att 27-åringen sålde lustgasen till den 26-årige svensk från Mellansverige som hittades död i en pool i Marbella. Mannen hade konsumerat partydrogen lustgas eller ”gas de la risa”. Något som Svenska Magasinet berättade om den 22 juli ifjol.

Entreprenör
På sociala nätverk beskriver 27-åringen sig som entreprenör och cryptotrader. Han har låtit publicera filmer på sig själv från träningspass på gym på sociala nätverk visar en kropp full med tatueringar även i ansiktet och pannan.

Han har tidigare utretts för mordförsök i Marbella. I Sverige satt han frihetsberövad i två års tid samband med utredningen där exflickvännen hittades död i sitt badkar i sitt hemunder mystiska omständigheter. Han dömdes till 18 års fängelse för mord i tingsrätten något han valde att överklaga till Svea hovrätt där han senare friades från mord och fick fängelse i tre år och sex månader.

Utredare vid nationalpolis på Solkusten beskriver mannen som farlig.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Estepona
Den senaste händelsen 16 maj som kopplas till 27-åringen gäller knivöverfallet utanför hotellet i Estepona på en 36-årig man. Utrustad med en kniv närmade sig mannen sitt offer som försökte fly från platsen.

Svensken ska enligt polisen utdelade två knivhugg varpå det ena träffade halsen. Offret försökte skydda sig mot ännu ett knivhugg som träffade underarmen och orsakade ett 20 centimeter sår.

Gärningsmannen avvek från platsen. Den skadade mannen fördes akut till sjukhus för operation och överlevde trots att han hade förlorat stora mängder blod.

Tack vare en teknisk undersökning av området runt brottsplatsen fann polisen kniven bland löv under några buskar något som polisens film bekräftar som Diario SUR visar.

Polisen lyckades identifiera den misstänkta gärningsmannen. Han hade vidtagit vissa försiktighetsåtgärder och försökte hålla sig gömd.

Den 24 maj lokaliserade polisen honom till hotell i Mijas där han greps.

Mordförsök
Det är inte första gången som svensken sitter frihetsberövad och misstänkt för mordförsök på Solkusten.

I juli 2021 utreddes 27-åringen i samband med ett överfall på en annan svensk vid en fest i en lyxvilla på calle Pizarra i bostadsområdet Nagüeles i Marbella. Den gången användes en sönderslagen flaska som vapen något som Svenska Magasinet berättade om den 27 juli.

Även den gången var läget kritiskt för offret som först fördes till Costa del Sol-sjukhuset och senare till Clínico i Málaga eftersom offrets liv var i fara.

Den gången greps 27-åringen misstänkt för att ha utdelat slaget med flaskan.

UD:s pressjour hade inga uppgifter sent på torsdagskvällen att en svensk nyligen hade gripits efter att ha knivhuggit en person i halsen.

– Vi har inga sådana uppgifter i nuläget, säger Buster Mirow Emitslöf, Presskommunikatör vid UD i en skriven mejl till Svenska Magasinet.

Bildtext: Den 24 maj lokaliserade spansk nationalpolis den ökände Marbellasvensken till ett hotell i Mijas där han greps (Foto: Policia nacional).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});