Ännu en lastbilsolycka vid La Cala de Mijas

av | maj 17, 2022

Ännu en lastbilsolycka har inträffat vid kurvan i La Cala de Mijas på A-7:an. Den 90-gradiga kurvan är en utmaning för tusentals bilister och lastbilschaufförer varje dag. På måndagsmorgonen inträffade ännu en olycka då en lastbilschaufför körde av vägen.
Svenska Magasinet har tidigare skrivit om den 700 meter lång sträckan mellan kilometerskyltarna 201 och 202 där olyckor inträffar årligen. Varningsskyltar, blinkande ljus och automatisk signalering har monterats upp de senaste åren för att varna förare.

Läs mer: Solkustens farligaste kurva

Svensken Fredrik Holländer var vid olycksplatsen på måndagen och berättar för Svenska Magasinet:
– Lastbilen står och läcker diesel rätt ner i havet. När jag frågade några poliser jag mötte om de inte uppmärksammat att den läcker diesel ut i havet fick jag till svar att det är okej.

– Hög tid att de gör något åt den kurvan eller rättare sagt hela A7:an. Sänkte de farten skulle fler välja AP-7:an och bäst av allt vore ju om den blev gratis.

Många bilister och lastbilschaufförer respekterar inte hastighetsbegränsningen som är satt till 80 km/h.

Att en lastbil kör igenom stängsel och landar på stranden skrämmer många boende i området. Badgäster är helt enkelt rädda för att vistas på den del av stranden som ligger nedanför den skarpa kurvan i händelse av en olycka.

Enligt uppgifter i media ska lastbilschauffören vara oskadd.

(Foto: Fredrik Holländer)