Storbröllop när åtta nudistpar gifte sig i Almuñécar

av | maj 17, 2022

Det var avklätt och billig (!) bröllopsklädsel som gällde när inte mindre än åtta nudistpar gifte sig i helgen på Cantarriján-stranden i Almuñécar på Costa Tropical. Det var första gången sedan 1934 som ett sådant storbröllop hölls. Det var föreningen Asociación de Amigos de la Playa Nudista de Cantarriján med stöd av turistmyndigheten Patronato de Turismo de Almuñécar- La Herradura som ansvarade för evenemanget, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Vigslarna och festen hölls på Chiringuito La Barraca där nudisterna ville uppmärksamma friheten som kom med att demokratin infördes i Spanien.

Kommunalrådet Luis Aragón som ansvarade för den avklädda borgliga storvigseln betonade sin tillgivenhet, respekt och beundran för deltagarna. Aragón läste ett stycke av poeten Víctor Hugo.

– Förutom festen som är ett bevis på kärlek är det som vilket bröllop som helst. Detta är ett historiskt ögonblick. Nudism ser vi som något normalt medan samhället kan upplevas som inbäddat i estetiska prototyper och med den felaktiga idén att nakenhet bara är ett sexuellt tema.

Stranden playa de Cantarriján ligger i naturparken Paraje Natural de los Acantilados de Maro- Cerro Gordo och är en av de äldsta nudiststränderna i Spanien.

Läs mer: Här finns Solkustens nakenbad