Arbetena med Torremolinos station återupptas 21 mars

av | mar 16, 2022

Efter att ha stått still i flera månader återupptas arbetet med Torremolinos pendeltågsstation på plaza de La Nogalera på måndag den 21 mars. Järnvägsbolaget Renfe meddelar att det mesta av stationsarbetet ska vara klart i slutet av juni. Men först till november är hela området klart.
Nyligen hade Renfe kallat in till ett möte med kommunfullmäktige där även invånare, föreningar och köpmän från området deltog, skriver Torremolinos kommun i ett pressmeddelande.

Arbetet inleddes 2019 och stoppades senare. Det har en budget på 4,5 miljoner euro.

– Det har varit flera byggstopp och förseningar med projektet som skulle ha varit klart för flera år sedan. Nu kräver vi att arbetet färdigställs så snabbt som möjligt, säger borgmästaren Margarita Del Cid.

Förutom arbetet med att förbättra tillgängligheten till pendeltågsstationen ska torget plaza de la Nogalera förändras. Stationen ska anpassas för funktionshindrade, äldre, de med barnvagn eller turister med resväskor.

Året innan arbetena inleddes hade pendeltågsstationen i Torremolinos 1,1 miljoner resenärer. Stationen är en av de äldsta utmed linjen Málaga-Fuengirola.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});