ATP-turnering i tennis återvänder till Marbella

av | mar 23, 2022

Från söndag är det återigen dags för ATP-turnering i tennis på centercourten vid Puente Romano i Marbella. Då inleds ATP Challenger 125-turneringen för herrar och damer under namnet Anytech365 Andalucía Open. Med Sveriges Elias Ymer bland de startande.
Marbella är en populär spelplats på touren. Under fem år i rad har Marbella varit värd för ATP Challenger. Klimatet (vi hoppas på sol från söndag), bra faciliteter, organisation och platsen som turistmål uppskattas av både publik och spelare.

Efter att tävlingsledaren Ronnie Leitgeb nyligen avled har sonen Florian Leitgeb tagit över. Och precis som sin far hoppas Florian kunna ta över licensen från ATP 250 i Lyon så att Marbella 2023 kan få hit tennisspelare på tio i topp.

Vid en pressträff i veckan meddelade Anytech365 vd Janus Nielsen att som huvudsponsor så vill man stödja projektet med att få en ATP 250-turnering till Marbella.

– Jag har pratat med många spelare och alla hyllar turneringen. Och vi fortsätter att vara med.

Till ATP 125-turneringen som startar på söndag kommer schweizaren Stan Wawrinka som vunnit tre Grand Slam (Australian Open 2014, Roland Garros 2015 och US Open 2016) samt 16 ATP-turneringar. Även den spanske toppspelaren Fernando Verdasco, Sveriges Elias Ymer och Danmarks Holger Rune finns med i startfältet.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});