Bil stulen i Sverige var på väg till Marocko

av | maj 30, 2022

Två personer har gripits i hamnen i Tarifa i samband med att de skulle föra över två stulna personbilar till Tanger i Marocko. Bilarna som värderas till 150.000 euro var stulna i Sverige respektive Spanien, skriver nyhetsbyrån Europa Press.
Guardia Civil arbetar utifrån ett program för att upptäcka stulna bilar som förs ut från landet. Vid tillfället fattade gränspolisen misstankar om att de båda bilarna var stulna.

Det visade sig vid en närmare undersökning att bilarnas marockanska registreringsskyltar var falska. Bilarna fanns även med i ett register över stulna bilar.

En av bilarna hade stulits i Sverige. Den andra bilen hade stulits i samband med rån i en bostad. Det var turister från Luxemburg som var i Spanien.

Ägarna har fått tillbaka sina stulna bilar.

Vid ett tidigare tillfälle upptäckte Guardia Civil en Mercedes Benz i den spanska enklaven Melilla i Nordafrika som hade blivit stulen i Sverige. Den bilen värderades till 45.000 euro.

Den gången identifierades tre personer relaterade till stölden. Fordonet med svenska registreringsskyltar hade överförts till Melilla från Málaga.

Bildtext: En av de stulna bilarna (Foto: Guardia Civil)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});