Los del Río inviger Feria de San Bernabé i Marbella

av | maj 31, 2022

På tisdag inleds Feria de San Bernabé i Marbella som pågår mellan den 7 till 12 juni. De två äldre herrarna i Los del Río håller invigningstalet och det blir sex konserter på tre dagar med bland annat Ana Guerra och Cepeda.
Marbellas feria är tillbaka efter två års uppehåll på grund av covid-19-pandemin. Det blir en särskild känslosam vecka där invånare hyllas och uppmärksammas som har gjort betydelsefulla insatser för ferian historiskt för att hedra skyddshelgonet i Marbella. Det säger borgmästaren Ángeles Muñoz när hon presenterade programmet tillsammans med kommunalrådet för fester, Yolanda Marín, och den ansvarige för brödraskapet San Bernabé, José Manuel Orozco.

Den 7 juni klockan 20.30 invigs ferian officiellt med Arco de la Feria på feriaplatsen som är tillägnad Francisco Ferrer Casaus mer känd under namnet Ferrer de los Compadres som nyligen avled för dennes engagemang genom åren för ferian.

Samma kväll klockan 22 invigs ferian i parken Francisco Cuevas Blanco med invigningstal av de två medlemmarna i gruppen Los del Río.

– De har en nära koppling till Marbella och är internationellt kända genom hitlåten Macarena, en låt som påminner om Marbellas somrar, säger Muñz.

Därefter väntar fyrverkeriet på Farostranden.

Ferian i Marbella kommer att arrangeras på två områden. Dels på ett 40.000 kvadratmeter stort område vid Arroyo Segundo nära Centro Comercial La Cañada under sen kväll och natt.

– Det ligger på promenadavstånd från stadsdelar som Divina Pastora, Santa Marta och Plaza de Toros. Och det blir kollektivtrafik till feriaområdet, säger kommunalrådet för festligheter, Yolanda Marín.

På dagen är ferian längs Paseo de la Alameda och avenida del Mar. Dagferian invigs officiellt klockan 13 den 8 juni.

Den 11 juni är det lokal helgdag i Marbella då skyddshelgonet San Bernabé firas med en traditionell procession från kommunhuset klockan 10 till Cruz de Humilladero med efterföljande mässa klockan 11.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});