Carmen Malo ny honorärkonsul för Spanien i Malmö

av | apr 27, 2022

Advokaten Carmen Malo som tidigare arbetade vid Fuengirola kommun är numera honorärkonsul för Spanien i Malmö. Under gårdagen mottog Carmen Malo (t.v. på bilden) det kreditbrev av Spaniens ambassadör Cristina Latorre Sancho som gör att hon nu officiellt är Spaniens honorärkonsul i Malmö med ansvar för södra Sverige.

Målet är att förbättra Spaniens konsulära nätverk i området till stöd för spanska medborgare, skriver Spaniens ambassad på Twitter.

Många kustsvenskar känner Carmen Malo sedan tidigare då hon är gift med Juan Jonas Nordh som kom till Fuengirola och Los Boliches 1987 och startade upp Tecnosat SL.

2013 råkade Juan ut för en allvarlig olycka. Hans liv räddades men han fick allvarliga men och var tvungen att lämna företaget. 2016 beslöt sig hela familjen att flytta till Sverige.

Spaniens ambassad i Sverige tackar även Jimmie Holmberg som har varit honorärkonsul i Malmö i nästan ett decennium. Han har visat stort engagemang och lojalitet något som vi alla uppskattat, skriver ambassaden.