Davis Cup: Nytt upplägg när Málaga blir spelplats i finalspelet

av | apr 18, 2022

Varje match består av två singlar och en dubbel. Och bäst av tre set. Så blir slutspelet i den anrika tennisturneringen Davis Cup som kommer att avgöras i Málaga 2022 och 2023 med kvartsfinaler, semifinaler och final. Ett nytt format ska vitalisera tävlingen och attrahera världsstjärnorna.
Kosmos inträde i turneringen och med Rakuten som en stor sponsor gör att turneringen avgörs på färre dagar.

Och den stora nyheten är att sporthallen Palacio de los Deportes Martín Carpena i Málaga med plats för 10.000 åskådare blir spelplats de kommande två åren. I år är det den 21 till 27 november som gäller.

Intresset för Davis Cup har svalnat vilket gör att arrangörerna tvingas agera. Barcelonas fotbollsspelare Gerard Piqué blev involverad för några år sedan med sin investeringsgrupp Kosmos.

Internationella tennisförbundet (ITF) bekräftade i februari 2019 ett avtal på 25 år värt 2.450 miljoner euro.

Den tidigare tennisspelaren Albert Costa är turneringsledare för tävlingen och i skymundan finns en annan nyckelfigur, Hiroshi Mikitani, VD och koncernchef för Rakuten, det japanska e-handelsföretaget.

Som Svenska Magasinet tidigare berättat skulle Málaga bli spelplats för en av fyra kvalspel i Davis Cup den 14 till 18 september. Eftersom Málaga får finalspelet kommer en ny spelplats att utses för kvalspelet 26 april.