Den gröna korridoren: Byggstart för Solkustens största rekreationsområde

av | apr 28, 2022

Nu har arbetets inletts med det som kommer att bli Spaniens största flodpark. Vandringsleden Caminito del Rey får genom floden Guadalhorce en förbindelse med Medelhavet. Provinsstyrelsen Diputación i Málaga har avsatt 800.000 euro till en träbro vid Álora som blir den första delen i projektet.
El Corredor Verde, Den gröna korridoren, heter projektet med flodparken och rekreationsområdet som blir på totalt 4,5 miljoner kvadratmeter. Det betyder en rejäl impuls för den gröna turismen och för flera inlandskommuner.

Totalt blir det 140 km vandringsstigar i området från sjöarna norr om Málaga genom Guadalhorcedalen till Medelhavet.

Läs mer: Del av Guadalhorcefloden blir flodpark

Den första delen av projektet gäller en 90 meter lång träbro som går över Guadalhorcefloden i Álora mellan El Puente och Estación, en del som ingår i vandringsleden Gran Senda del Valle del Guadalhorce (GR-248).

Provinsstyrelsens ordförande Francisco Salado besökte under onsdagen området tillsammans med Áloras borgmästare Francisco Martínez, Ardales borgmästare Juan Alberto Naranjo samt Pizarras borgmästare Félix Lozano. Det är kommuner som också ingår i den gröna korridoren.

Den nya bron ska ersätta den som förstördes i samband med översvämningarna 2012. Den nya bron får tre valv på 30 meter vardera och får en bredd på tre meter.

Totalt åtta kommuner ingår i projektet med den gröna korridoren: Álora, Ardales, Pizarra, Alhaurín el Grande, Coín, Cártama, Alhaurín de la Torre och Málaga, en sträcka på 54 kilometer från Caminito del Rey till Guadalhorces flodmynning i Medelhavet.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});