Den yngre mot den äldre i Madrid

av | maj 6, 2022

19-årige Carlos Alcaraz mot 35-årige Rafael Nadal. Spaniens nya superlöfte från Murcia mot världsstjärnan och tidigare världsettan från Manacor på Mallorca. Det är fredagens kvartsfinal i ATP Masters 1.000 Madrid Open som alla pratar om.
Gårdagens spel i Madrids imponerande tennisanläggning Caja Mágica (bilden) bjöd på fantastisk underhållning. En del misstag men spänningen var det inget fel på.

Carlos Alcaraz som fyllde 19 år på torsdagen vann över den brittiske spelaren Cameron Norrie med 2-1 (6-4. 6-7 (4) och 6-3).

Tidigare på dagen hade Nadal slagit belgaren Goffin i en riktig thriller som varade i tre timmar och tio minuter. 6-3, 5-7, 7-6 (11-9) efter fyra räddade matchbollar. Nadal kom tillbaka och vann.

Vid 16-tiden på fredagen möts Carlos Alcaraz och Rafael Nadal. Matchen direktsänds i den öppna sportkanalen Teledeporte som har visat från damernas och herrarnas tennisturnering i Madrid i snart två veckor.

Den yngre och den äldre har hittills mötts vid två tillfällen tidigare. Båda gångerna har Nadal vunnit ganska enkelt. Senast i Indian Wells för två månader sedan. Den gången tog Alcaraz ett set på Nadal.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});