Ryska museet i Málaga: Konst plockas bort och skickas tillbaka

av | maj 5, 2022

Krig och fred. Det var temat på den sista utställningen vid ryska museet i Málaga som nu är på väg att stänga. Konservatorer och restauratörer har inlett processen med att packa 300 konstföremål av bland annat Kandinsky, Malévich och Chagall.
Nu ska konstföremålen vid ryska museet i Tabacaleras konsthall i Málaga återvända till Sankt Petersburg efter att kontraktet inte har förnyats på grund av kriget i Ukraina.

Under gårdagen började konstverken packas ihop för att skickas tillbaka, skriver Colección Museo Ruso/Málaga på sitt Twitterkonto.

Därmed avslutas satsningen med ryska museet som anlände till Málaga för sju år sedan. Det är ett av resultaten som följer av den ryska invasionen av Ukraina.

Embargot som EU införde mot Putins regering gör att kontraktet inte kommer att förnyas efter att det löpt ut.

Málaga kommunfullmäktige hade först tänkt att den aktuella utställningen skulle ligga i ”dvala” tills konflikten var löst. Så blir det inte. I stället skickas hela konstsamlingen tillbaka till Ryssland.

Sedan museet startade 2015 och det varit 40 utställningar och 750.000 besökare.

I slutet av maj anländer en Picasso-utställning till konsthallen som ligger i det som en gång i tiden var Málagas gamla tobaksfabrik.

x

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});