Drivmedelspriserna sätter rekord

av | maj 17, 2022

Drivmedelspriserna i Málagaprovinsen sätter nya rekord där högsta priset för en liter bensin ligger på över två euro per liter. Priset på diesel är 1,93 euro per liter vilket är högre siffror än innan bonusen trädde i kraft.
Spaniens regering införde i våras den omtalade bonusen på 20 céntimos per liter. Regeringen ville inte införa skattesänkningar eller sänkt moms.

Regeringen vill inte heller kommentera att bensin för två euro innebär en obscen ökning av skatteintäkterna.

Samtidigt fortsätter priset på bensin att slå nya rekord. Under den senaste veckan har det genomsnittliga bränslepriset i Spanien stigit med mer än 2 procent och når nya rekordnivåer.

Snittpriset på en liter diesel och bensin har stigit för tredje veckan i rad efter påsk för att befästa sin uppåtgående trend. Trots rabatten fortsätter bensinen att slå nya rekord i Málagaprovinsen och når nu högre siffror än innan bonusen trädde i kraft, skriver dagstidningen La Opinión de Málaga.

Spaniens vänsterregering är öppen för att förlänga bonusen på 20 céntimos per liter efter den 30 juni som är det datum då subventionen upphör. Om det blir en fortsättning gäller inte stödet för alla. Det kommer att begränsas till familjer som behöver det mest. Det säger Teresa Ribera, tredje regeringschef och ministern för ekologisk övergång.