Drogen ”La Bomba” har upptäckts på Solkusten

av | maj 10, 2022

Små gulliga gummibjörnar som i verkligheten är ett rusmedel som saluförs via internet. Nationalpolisen har avslöjat ett kriminellt nätverk som distribuerat och skickat paket till utlandet.
Totalt elva kilo har polisen beslagtagit. Det rör sig om gummibjörnar som innehöll 25N-NBOM mer känd under namnet ”La Bomba” vars effekter kan hålla i sig mer än tolv timmar.

25N-NBOM är en syntetisk hallucinogen drog som är klassad som narkotika.

Tillslaget går under namnet ”Operación América” och utfördes av nationalpolisen i Torremolinos-Benálmádena. Sju personer har gripits misstänkta för att vara inblandade i narkotikahandel på internationell nivå.

Vid sju husrannsakningar i Benalmádena, Cártama, Alhaurín el Grande och Málaga kom polisen över elva kilo gummibjörnar med 25N-NBOM som används som ett alternativ till LSD. Polisen beslagtog även 3.7 kilo andra psykoaktiva substanser, två kilo marijuana, kontanter, en våg och förpackningsmaskin.

Polisen fattade misstankar när ett stort antal paket och brev anlände till en av de största paketoperatörerna för att skickas utomlands. 209 paket visade sig innehålla narkotikaklassade ämnen.

Den person som misstänks vara huvudman i nätverket är en brittisk medborgare bosatt i Alhaurín el Grande.

Utredningen är fortfarande öppen. Ärendet ligger vid domstol 1 i Torremolinos.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});