Färre lokförare betyder färre AVE-tåg Málaga-Madrid

av | apr 27, 2022

Det råder brist på lokförare vilket gör att Renfe tvingas ställa in mellan tre till fem avgångar om dagen mellan Málaga och Madrid med höghastighetståget AVE. Fullsatta tåg betyder även dyrare biljetter då efterfrågan styr priset. Färre avgångar betyder fullsatta tåg mellan Costa del Sol och huvudstaden för den som väljer höghastighetståget AVE. Till helgen väntar 1 maj som i år hamnar på en söndag vilket betyder att måndagen blir en extra fridag för många.

För den som tänker resa till Madrid på fredag den 29 april blir det svårt att hitta biljetter. Tågen är nämligen fullsatta. Och den 2 maj är det bara några få biljetter kvar på morgontåget från Atochastationen i Madrid klockan 08.58.

Diario SUR kommenterar den aktuella situationen med att det nu finns färre avgångar med AVE-tåget jämfört med före pandemin. Om det var 14 avgångar från Málaga och Madrid per dag är antalet avgångar numera nere i nio eller elva beroende på resdag.

Det är framför allt i slutet på dagen som utbudet har blivit sämre vilket gör att många tvingas sova över i Madrid en extra natt innan återresan till Málaga. Sista avgången från Madrid till Málaga går 19.35. Före pandemin gick det tåg klockan 19, 20 och 21.

Renfe svarar på kritiken med färre avgångar som uppstod i samband med pandemin att tidtabellen kommer att återställas de närmaste månaderna. De uppger dock inget specifikt datum.

Även biljettpriserna med tåg har stigit varför det ibland är billigare att ta flyget mellan Málaga och Madrid, skriver tidningen.