Gratis kollektivtrafik i Rincón de la Victoria

av | mar 10, 2022

Från nu kan de från 65 år, minderåriga upp till 17 år, studenter mellan 18 till 25 år samt personer med funktionsnedsättning åka gratis kollektivtrafik i Rincón de la Victoria. Busskortet kan ansökas i kontoret som ligger i den tidigare ungdomsgården på plaza de la Constitución från måndag till fredag klockan 8.30 till 13.30.
– Gratis kollektivtrafik i Rincón de la Victoria har varit ett av de stora målen för kommunledningen. Målet är att det ska bli gratis för alla registrerade invånare, säger borgmästaren Francisco Salado (PP).

Som Svenska Magasinet tidigare har berättat är det flera kustkommuner som Torrox, Marbella, Benalmádena och Almuñécar som infört gratis kollektivtrafik för vissa invånare. I vissa kommuner som Marbella och Benalmádena är det gratis för samtliga mantalsskrivna.

Andra kommuner som Almuñécar erbjuder gratis kollektivtrafik för pensionärer. Torrox har gratis stadsbussar för bofasta över 65 år, för minderåriga under 18 år, studenter upp till 25 år samt för handikappade.

Även i Fuengirola är det på gång med gratis kollektivtrafik för mantalsskrivna.