Gruppspel i Davis Cup avgörs i Málaga

av | mar 17, 2022

Málaga och sporthallen José María Martín Carpena blir en av fyra spelplatser när gruppspelet i Davis Cup ska avgöras om vilka lag som går vidare till finalspelet i november. Ett av lagen som spelar i Málaga mellan den 14 till 18 september är Spanien. Det kan också bli Sverige, det avgörs vid en dragning 31 mars.
Internationella tennisförbundet har bekräftat att Málaga tillsammans med Hamburg, Bologna och Glasgow blir spelplatser när gruppspelet inför finalen avgörs.

I varje grupp spelar fyra lag. De två bästa lagen i varje grupp tar sig vidare till finalspelet som avgörs i Dubai 23 till 27 november.

Första helgen i mars vann Spanien sin kvalmatch till Davis Cup genom seger med 3-1 över Rumänien. Den matchen avgjordes på Club de Tenis Puente Romano i Marbella.

Femton länder är kvalificerade till gruppspelet i Davis Cup. Förutom Spanien är det Frankrike, Belgien, USA, Nederländerna, Tyskland, Italien, Australien, Sverige, Kazakstan, Argentina, Sydkorea, Storbritannien, Serbien och Kroatien.

Ryssland är avstängda och ersätts av Kanada.

Torsdagen den 31 mars meddelas det vilka lag som spelar i respektive grupp.

Sporthallen José María Martín Carpena har tidigare varit värd för uppvisningsturneringen Málaga Masters mellan åren 2006 till 2008.