Jagas av maffian efter drogaffär i Sverige: Fick nej till asyl i Spanien

av | maj 12, 2022

En albansk medborgare som vistats illegalt på Costa Tropical har begärt asyl i Spanien efter en misslyckad affär med narkotika i Sverige. Enligt mannens vittnesmål har han en dödsdom över sig utfärdad av maffian i Albanien på grund av den misslyckade affären på 35.000 euro. Jag kan inte åka tillbaka till Albanien. Om jag utvisas från Spanien riskerar jag dö.

Det är orsaken till att mannen begärt asyl i Spanien. Men nationaldomstolen i Spanien avvisar den ovanliga begäran. Domstolen säger att möjligheten att begära asyl gäller dem som förföljs på grund av ras, religion, kön, nationalitet eller politiska åsikter, skriver dagstidningen Ideal.

Enligt en domstol i Motril på Costa Tropical vistas mannen illegalt i Spanien.

Han grundar sin begäran om asyl och internationellt skydd på att om han återvänder till sitt land så finns det människor som letar efter honom, eftersom han är skyldig dem stora summor pengar.

Men enligt domstolen har mannen fått problem med några individer han mött i Sverige som anklagar honom för att ha blivit utnyttjade. Han ska även ha en stor summa pengar som de letar efter. En summa som uppges vara 35.000 euro.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});