Mamma från Norden har gripits för försummelse av minderåriga

av | maj 24, 2022

Undernärda, barfota, i underkläder och frånvarande från skolan. Så har två flickor, 5 och 8 år, vuxit upp tillsammans med sin mamma som nyligen greps av Guardia Civil vid en camping i Mijas.
Den 17 maj efter klockan 22 ringde en privatperson som är granne till campingplatsen till 112. Personen hade fått besök av en 8-årig flicka som påstod sig ha blivit överfallen av sin mamma. Hon var rädd för att gå hem och bad personen gömma henne.

Enligt flickans berättelse var hennes mamma berusad. Hon var i sällskap med en man och mamman ska ha utdelat ett slag mot flickan. Flickan sa också att hon inte hade varit i skolan på en månad.

När Guardia Civil kom till platsen kunde de konstatera att mamman var berusad och hade vidgade pupiller. En stark doft av marijuana kom från husvagnen.

Kvinnan som är från ett nordiskt land och runt 40 år, gjorde motstånd och ville inte samarbeta med gendarmerna från Guardia Civil. Hon vägrade visa ID-handlingar och hon uppgav att hon inte visste var hennes döttrar var. Hon önskade att flickorna försvann.

Hon greps misstänkt för försummelse av minderåriga och för att ha gjort motstånd mot myndigheter.

Enligt Diario SUR finns kvinnan med i belastningsregistret sedan tidigare.

Boende i området har uppgett att de har försett flickorna med mat, kläder och leksaker för att täcka deras grundläggande behov.

Ett utländskt par ska ha försökt bli vän med mamman för att kunna hjälpa de minderåriga. De fick mat och hjälp med hygien och färd till skolan.

Vittnen uppger att mamman inte brydde sig om flickorna. Det var inte ovanligt att flickorna grät eller skrek under långa perioder på grund av mammans attityd.

Mamman har sagt i förhör att hon är en bra mamma och att hon älskar sina flickor.

Guardia Civil har försökt att komma i kontakt med en 48-årig man som är pappa till barnen. Även han är känd hos polisen sedan tidigare bland annat för att ha överträtt besöksförbudet till mamman.

x

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});