Sánchez: Sverige och Finland är med vid Natos toppmöte i Madrid

av | maj 24, 2022

Spaniens regeringschef Pedro Sánchez sa vid ett tal i Davos i samband med det årliga världsekonomiska forumet WEF (World Economic Forum) att Sverige och Finland kommer att medverka vid Natos toppmöte i Madrid den 28 till 30 juni.
Under sitt tal på tisdagen uttryckte Sánchez sin önskan att påskynda Finlands och Sveriges process med att bli medlemmar i Nato efter att ansökan först ha blivit godkänd i de båda ländernas parlament.

– Det är något mycket viktigt för stabiliteten i Europeiska unionen och Natos framtid, betonade Pedro Sánchez och pekade på de nordiska länderna.

Läs mer: Historiskt Natotoppmöte i Madrid när Sverige säger ja till Nato

Under sitt tal lade Sánchez lade stor vikt vid att fördöma ”Putinregimen” och betona den ”humanitära kris” som invasionen orsakat.

– Låt oss inte missta oss. Den brutala aggressionen mot Ukraina är också en aggression mot Europeiska Unionen, påpekade Sánchez.

Att Madrid är värd för nästa Natotoppmöte är den största händelsen på länge för Spanien. Det är även den största utmaningen ur säkerhetssynpunkt för Spanien på flera år.

(Foto: World Economic Forum)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});