Marknaden med leasing och uthyrning ökar

av | maj 27, 2022

Dyrare drivmedelspriser och osäkerhet om bilindustrins framtid om det bara blir elbilar eller ny teknik som väte har gjort att alltfler väljer uthyrning- och leasing när det är dags att skaffa bil. Det är en marknad som har ökat med mer än 20 procent under det senaste året i Málagaprovinsen som är den näst största marknaden i Andalusien.
Den 54:e kongressen för den spanska leasing- och hyresföreningen AELR (Asociación Española de Leasing y Renting) har arrangerats i Málaga.

Att hyra genom att betala en avgift som inkluderar allt från försäkring till underhåll blir populärare.

”Med den osäkerhet som råder om hur det blir med framtidens bilar och lastbilar och vad som kommer att hända med batterier så upplever vi en ökad efterfrågan” säger José Coronel de Palma, president vid den spanska leasing- och hyresföreningen.

När det gäller fordonsindustrin tecknades 253.645 hyresavtal under fjolåret vilket var 21 procent mer än föregående år. Det betyder att mer än 2 av 10 fordon som registrerades i Spanien ifjol var hyrbilar på längre tid.

När det gäller leasing stod Sevilla för 26,8 procent (211 miljoner euro) av marknaden i Andalusien följt av Málaga med 15,2 procent (120 miljoner) skriver Diario SUR som på fredagen uppmärksammar marknaden med leasing och uthyrning som ökar.

Leasing och uthyrning är två olika alternativ som ofta blandas ihop. Det alternativet är en finansiell produkt som har skattefördelar men där ansvaret för underhåll och haverier ligger på ägaren. Efter avtalad löptid kan bilen återlämnas eller köpas för ett restvärde.

Uthyrning är en tjänst som inkluderar reparationer och försäkringar etc. Man betalar helt enkelt för att använda bilen.