Misstänkta för gruppvåldtäkt frisläppta

av | maj 25, 2022

En utredning om en misstänkt gruppvåldtäkt i Málaga har visat att kvinnan gjorde en anmälan för att få ekonomiskt stöd och uppehållstillstånd i Spanien.
Samtliga män som var misstänkta för gruppvåldtäkten på stranden La Malagueta har släppts fria efter att utredningen har tagit en 180 graders sväng. Den visar att kvinnan gjorde en anmälan om att ha blivit utsatt för våldtäkt för att få ekonomiskt stöd och uppehållstillstånd i Spanien.

Det är Diario SUR som på onsdagen publicerar nya uppgifter i fallet.

Det var den nionde maj som tre marockanska män i åldern 19 till 31 år greps misstänkta för att ha våldtagit en kvinna på stranden La Malagueta i östra delen av Málaga. Något som Svenska Magasinet berättade om.

Utredningen och bland annat inspelade ljud via WhatsApp har vänt upp och ner på fallet. Nya fakta tyder på att det inte förekom några sexuella övergrepp och att flickan som är från Guatemala ska ha gjort anmälan för att få ekonomiskt stöd och uppehållstillstånd i Spanien.

Nyligen beslutade domstol 5 i Málaga som handlägger ärendet att släppa två av de tre unga männen, 30 och 31 år gamla, som hade häktats. Den tredje, 19 år gammal, släpptes tidigare.

En vän till kvinnan ska ha fått ett meddelande där hon ska ha erkänt att hon inte blev utsatt för något sexuellt övergrepp. Vännen kontaktade därefter den lokala polisen för att informera dem om de nya uppgifterna vilket har gjort att ärendet har tagit en 180 graders sväng.

Vid förhör ska kvinnan ha erkänt att hon gjorde anmälan och på så vis trodde att hon skulle få uppehållstillstånd i Spanien och ekonomiskt stöd.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});