Pedro Sánchez möter oppositionsledaren Alberto Núñez Feijóo

av | apr 4, 2022

Som planerat valdes Alberto Núñez Feijóo till ny partiledare för Partido Popular vid partikongressen i Sevilla i helgen efter att ha fått 98 procent av rösterna. På torsdag är ett möte inplanerat mellan landets regeringschef Pedro Sánchez och oppositionsledaren Alberto Núñez Feijóo.
Det som Núñez Feijóo (bilden) kommer att betona vid mötet är besvikelsen över att det inte blir någon sänkt skatt på drivmedel och el. Det finns ett avtal om skattesänkningar efter att regeringen och regionregeringarna nyligen möttes på La Palma.

Oppositionsledaren är irriterad över att skattereduktionen ”inte efterföljs”.

Det är många förväntningar som ligger i luften när partiledarna för landets två största partier möts på torsdag. Vad som blir resultatet av mötet är högst osäkert.

Föregångaren Pablo Casado träffade bara Pedro Sánchez vid två tillfällen för att mötas ansikte mot ansikte. Första gången var i februari 2020 och senast den 2 september samma år. Det var en påfallande konfrontation mellan Sánchez och Casado.

Núñez Feijóo har gjort klart att det blir en annan konstruktiv oppositionspolitik med betoning på ansvar för landet.

Vid partikongressen i Sevilla valdes Cuca Gamarra till ny partisekreterare och Elías Bendodo blir partiets samordnare. Det gör att Bendodo kommer att lämna regionregeringen i Andalusien efter att den nuvarande mandatperioden slutar för att koncentrera sig på Partido Popular på nationellt plan.

Det gör att den nuvarande andalusiske regionpresidenten Juanma Morena förlorar sin högra hand och huvudförhandlare av allianser.