Misstänks fört minderåriga från Ukraina till Solkusten för prostitution

av | apr 1, 2022

Nationalpolisen har gripit en 40-årig man från Ukraina som reste med två minderåriga flickor, 15 och 16 år gamla. Mannen som greps på Madrids södra busstation är misstänkt för människohandel och bortförande av barn. Vid förhör har det framkommit uppgifter om att flickorna skulle tvingas till prostitution på Solkusten.
Det var en medresenär som reste från Warszawa som fattade misstankar och ringde polisen.

Mannen är ukrainsk medborgare och var vid gripandet aggressiv och försökte ge sig på en av poliserna. Han uppgav sig vara flickornas farbror, och att flickorna var systrar.

Men mannens efternamn stämde inte med någon av flickorna, det fanns inte heller någon identifikation som styrkte släktskapet.

När polisen undersökte flickornas resväska innehöll den lättare kläder och en stor mängd kosmetika. I mannens bagage fann polisen smycken, 4.300 euro i kontanter och droger, uppger Diario SUR.

Vid det inledande förhöret med flickorna framkom det motstridiga uppgifter. Även att flickorna inte var släkt med varandra och inte heller med mannen.

I stället framkom det att den ena flickan hade en nära relation med mannen och den andra flickan hade övertygats om att lämna Ukraina, båda mot föräldrarnas vilja, som misstänkte vilka avsikter mannen hade.

Den gripne som är i 40-årsåldern är misstänkt för människohandel och bortförande av barn. De båda flickorna har överlämnats till sociala myndigheter som är specialiserade på offer för människohandel, skriver dagstidningen ABC.

Nationalpolisen påminner om telefonnumret 900 105 090 och e-postadressen trata@policia.es där allmänheten kan lämna tips hela dygnet om misstänkta fall med människohandel.