Torrox ska vara som Benahavís

av | maj 6, 2022

Hög inkomst per capita i kombination med projekt som fritidshamn och golfbana. Intresset för Torrox kommun har vuxit i flera år och antalet mantalsskrivna svenskar är nu uppe i 226. Den populäre borgmästaren Óscar Medina har målet klart för sig: Jag strävar efter att Torrox ska vara som Benahavís.
Benahavís på västra Costa del Sol är känt för att invånarna har en hög inkomst per capita. Det är något Óscar Medina tar sikte på samtidigt som det planeras för projekt som fritidshamn och golfbana.

Under torsdagskvällen intervjuades Óscar Medina i det alltid sevärda tv-programmet ”La Alameda” på tv-kanalen 101 Málaga. Diario SUR:s chefredaktör Manolo Castillo intervjuar politiker och beslutsfattare på Solkusten och Andalusien.

Med nio mandat har Óscar Medina och Partido Popular majoritet i kommunfullmäktige.

– Vi har passerat 20.000 invånare och är ett riktmärke i Axarquiaområdet. Vi räknar med att växa med 1.000 invånare per år. Kommunens tjänster ska hålla högsta kvalitet samtidigt som vi försöker hålla kommunskatten låg.

– Inom kort hoppas jag kunna presentera goda nyheter om projektet med fritidshamn. Som det nu är finns det bara en fritidshamn, Caleta de Vélez, österut i Málagaprovinsen, säger Óscar Medina.

Han tillägger också att det blir en hållbar marina som ska uppfylla de högsta miljökraven.
– Vi ska ha den mest miljömässigt hållbara marinan i Europa.

Parallellt med hamnprojektet finns planerna med att bygga golfbana i Calaceite plus 3.000 bostäder.

– Det är en sysselsättningsmotor och vi vet att Costa del Sol lever på turism sedan 1960-talet. Torrox har den största kolonin av tyska medborgare på Iberiska halvön.

Snart väntar regionval i Andalusien och Óscar Medina är övertygad om att Juanma Moreno kommer att få ett tillräckligt brett stöd så att han kan regera med egen majoritet.

På frågan om han känner sig bekväm med en möjlig samarbetspartner som Vox säger han:

– Jag föredrar att sitta vid samma bord med Ortega Laras parti än med Bildu som Pedro Sánchez har gjort.

Läs mer: 1.328 mantalsskrivna svenskar i Nerja och Torrox

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});