Spaniens exkung på handbollsmatch för att se barnbarnet spela

av | maj 23, 2022

Spaniens exkung Juan Carlos överraskade många i lördags eftermiddag då han dök upp bland åskådarna vid en handbollsmatch när Barcelonas B-lag spelade mot Club Cisne Balonmano i Pontevedra. Anledningen var att i Barcelona spelar barnbarnet Pablo Urdangarin.
Det var ett intensivt program för Juan Carlos vid hans besök i Galicien. Umgänge med goda vänner, middagar, prisutdelning och segling. Och så handbollsmatchen med barnbarnet.

På måndagen väntar ett möte med Felipe VI på Palacio de la Zarzuela som är kungaparets officiella bostad som ligger en bit utanför Madrids centrum. Därefter väntar lunch tillsammans med drottning Letizia och exdrottningen Sofía bland flera.

Don Juan Carlos förväntade sig ”många kramar” och att ”se familjen” inför resan till Madrid. I helgen närvarade Spaniens exkung vid prisutdelninge (bilden) vid Regattan InterRías där båten Bribón500 vann sin klass, sex meter, med Juan Carlos själv ombord.

– Jag är glad för att vara här, sa exkungen.

Det har varit stort fokus på Juan Carlos besök i Spanien. Efter 22 månader i Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi kom han till Sanxenxo i Galicien efter att ha landat med flyget klockan 19.13 i Vigo i torsdags. Trots en stor mediebevakning har avsikten varit att det är en privat resa.

På måndagsförmiddagen flög Juan Carlos med ett privatflyg från flygplatsen Peinador i Vigo (Pontevedra) till Madrid.

Vid dagens lunch på Palacio de la Zarzuela som är en privat lunch för familjen närvarar förutom kung Felipe och exdrottningen Sofía även drottning Letizia och prinsessan Infanta Sofía. Även kungens syster prinsessan Elena är med vid lunchen tillsammans med sina barn Felipe och Victoria Federica samt prinsessan Cristina med några av hennes barn.

Sent på måndagskvällen återvänder Don Juan Carlos till Abu Dhabi.