Inger Enkvist tillbaka med föreläsningar i Fuengirola

av | maj 23, 2022

Inger Enkvist är professor i spanskspråkig litteratur. Har översatt verk av spanska författare som Mario Vargas Llosa och fått pris för att ha stärkt de kulturella banden mellan spansktalande länder och Sverige. På måndag och tisdag håller hon föreläsningar vid Svenska skolan i Fuengirola och på kommunhuset som är öppna för allmänheten.

Föreläsningen som hålls i Salón Real i Fuengirolas kommunhus på tisdagen den 24 maj klockan 18 arrangeras i samarbete med kommunalrådet för utbildning, Carmen Díaz, och Svenska skolans direktör för spanskundervisning Elvira Herrador. Den är öppen för allmänheten.

Läs mer: Inger Enkvist: ”Självdisciplin och kunskap i att välja rätt”

Under måndagen besöker Inger Enkvist Svenska skolan i Fuengirola där hon ska träffa både elever och vårdnadshavare för att betona behovet av språkkunskaper. Klockan 18 på måndagen håller Enkvist en föreläsning om ämnet på Svenska skolan.

Inger Enkvist berättar:

– Vad innebär språkkunskaper? Mycket mer än man tror. För att utveckla elevernas beredskap inför de situationer som livet kommer att ställa dem inför är läsning och den kunskap skolämnena lär ut en viktig grund.

– Som förälder kan du stödja dina barn genom ditt exempel, genom det sätt som familjen umgås i hemmet och genom vad du prioriterar i barnen uppfostran.

– Föredraget kommer att betona för föräldrar hur viktiga de är för barnen uppfostran och utbildning och hur man förbättrar barnen behärskning både av svenska och spanska. Det blir tillfällen att ställa frågor.

Inger Enkvist har medverkat med texter i Svenska Magasinet vid flera tillfällen.

Inger Enkvist: Även jag ägnar mig åt självcensur

Splittringen bidrar till Spaniens kris

Den förvridna historieskrivningen – förlorarna skrev den politiskt korrekta versionen