Två män gripna för våldtäkt på svensk turist

av | jun 1, 2022

En svensk kvinna i 20-årsåldern blev våldtagen tidigt i lördags morse när hon var på väg hem ensam till sitt hotell i den spanska turistorten Magaluf på Mallorca. Två brasilianska medborgare, 29 och 37 år, har gripits av Guardia Civil.
Dagstidningen Diario de Mallorca skriver att de två männen skulle ha erbjudit kvinnan att åka med i deras bil till hotellet.

Men i stället körde de båda männen till en avskild gata i närheten av avenidas Las Palmeras där de ska ha våldtagit kvinnan inne i bilen.

Hon ska därefter ha lyckats ta sig till en vårdcentral.

Guardia Civil inledde snabbt en utredning och baserade på kvinnans uppgifter kunde de två männen identifieras och gripas. Den ene greps redan i söndags och den andra i måndags.

De båda männen är bosatta på Mallorca.

Enligt webbtidningen Ultima Hora nekar de båda männen till att de ska ha våldtagit kvinnan. Hon uppges också ha varit berusad.

Tidningen hänvisar till poliskällor att det har skett en ökning av anmälningar relaterade till sexualbrott på Mallorca. Det gäller i turistområden som Magaluf, Palmanova och Santa Ponça.

Både Guardia Civil, nationalpolisen och lokalpolisen befarar att det blir en sommar med många incidenter efter turistuppehållet på grund av pandemin. Av denna anledning kommer övervakningen att förstärkas under sommaren i områden med många ungdomar som Platja de Palma, Calvià och Cala Rajada.