Uber, Cabify och Bolt höjer sina priser

av | mar 30, 2022

De tre verksamma multinationella VTC-bolagen som är verksamma i Málaga höjer sina priser på grund av högre bränslepriser. Deras argumentation för höjningen är att de måste garantera lönsamheten för de bilägare som de arbetar med.

Höjningen för passagerarna berör enbart dessa VTC-företag i Málaga, de vanliga taxiföretagen och övrig kollektivtrafik berörs inte utan de behåller sina taxor tillsvidare.

Först ut att höja priserna var det estniska multinationella företaget Bolt, detta företaget var det sista av VTC-bolagen som etablerade sig i Málaga, det skedde förra året. De har höjt priserna med i genomsnitt mellan 10-15%. Enligt rapporter från företaget ligger minimipriset kvar på 4,5 Euro men baspriset har gått upp från 0,5 till 1,5 Euro och kilometerpriset har höjts från 1,1 till 1,3 Euro.

Därefter var det Uber som tog samma beslut för ”att stödja förare inför den ökning de ser i sina driftskostnader”. Här höjs baspriset per resa med 0,5 Euro, men de betonar att passagerarna alltid kommer att kunna se priset på resan innan de bokar.

Omedelbart därefter valde även Cabify att se över sina priser vilket resulterade i en genomsnittlig ökning med 0,65 Euro per resa.

Enligt företagen är åtgärderna inte permanenta utan de kan variera beroende på hur bränslepriserna utvecklas och också beroende på hur stödet som regeringen har aviserats förverkligas.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});