Uppträdande med Plácido Domingo i Motril inställt

av | mar 22, 2022

Stormen Celia som drog in över kusten i förra veckan tvingar arrangören att ställa in lördagens evenemang med Plácido Domingo. Regn och ”calima”, det vill säga ökensanden från Sahara i Afrika, gör att konserten blir inställd.

Förra veckans busväder orsakade så stora skador på tjurfäktningsarenan plaza de toros i Motril att lördagens konsert blir inställd. En teknisk rapport av tjurfäktningsarenan som genomförts av Motril kommun visar omfattande skador efter regnovädret. Det rör sig om både vattenskador och läckage.

”Platsen uppfyller inte villkoren för vad som krävs vid evenemanget”. För att få arenan funktionsduglig behövs det 20 till 30 dagar för att området ska torka upp. Dessutom förväntas mer regn under veckan.

Många hade sett fram emot lördagens uppträdande med världstenoren Plácido Domingo, sopranen Mariola Cantarero samt Eugene Kohn och Málagas symfoniorkester.

Arrangören Motril kommun hoppas på ett nytt datum men meddelar samtidigt att pengar kommer att betalas tillbaka i sin helhet till dem som så önskar. Från idag tisdag går det att skriva till e-postadressen: info.entradas@motril.es och be om att få pengarna tillbaka. Det går även att ringa på 958 838 449.

Det går även bra att spara köpta biljetter till ett nytt datum meddelas. Kommunen har som mål att konserten kommer att bli av på tjurfäktningsarenan Plaza de Toros vid ett senare tillfälle.

Motril kommunfullmäktige tackar alla sponsorer och Plácido Domingo i väntan på ett nytt datum för evenemanget.