22-åring knivhuggen till döds – andra knivöverfallet på kort tid

av | apr 26, 2022

En 22-åring knivhöggs till döds på måndagskvällen i centrala Málaga. En misstänkt gärningsman har gripits. Nationalpolisen undersöker i nuläget vad som orsakat knivöverfallet.
Dagstidningen ABC uppger att den unge mannen påträffades på marken blodig efter att ha mottagit flera knivhugg. Några privatpersoner ska vid klockan 21.15 slagit larm om en blodig man med kniv på calle Marín García i närheten av calle Larios.

Polisen lyckades lokalisera den misstänkte gärningsmannen till en fastighet som denne hade tagit sin tillflykt till. Nationalpolis ska enligt uppgifter i lokala medier fått bryta sig in i en lägenhet där gärningsmannen försökt gömma sig. Det ska röra sig om en 32 årig man.

Mordroteln vid nationalpolisen i Málaga har tagit över utredningen. Polisen hoppas att de övervakningskameror som finns i området ska ge polisen information om händelseförloppet.

Den döda kroppen fördes till rättsmedicinska IML (Instituto de Medicina Legal) i Málaga för obduktion.

Måndagskvällens händelse är det andra knivöverfallet på kort tid på Solkusten. Vid 05.30-tiden i lördags ska en 18-åring knivhugget två ynglingar som överlevde attacken. Händelsen som inträffade vid ingången till ett diskotek på plaza Solymar i Benalmádena Costa kopplas samman med ett bråk mellan flera personer.