Carrera de la Prensa arrangeras i Málaga 8 maj

av | apr 1, 2022

Efter att ha blivit inställt två år i rad arrangeras den femte upplagan av stadsloppet Carrera de la Prensa i Málaga söndagen den 8 maj för att uppmärksamma Pressfrihetens Dag som är den 3 maj. Tävlingen är öppen för alla. En nyhet för i år är solidaritetsmarschen på två kilometer för hela familjen. En del av intäkterna går till FN:s flyktingorgan UNHCR för att stödja deras viktiga insats med anledning av kriget i Ukraina.
Huvudsponsor för stadsloppet är provinsstyrelsen Diputación i Málaga i samarbete med Málaga kommun, stiftelsen Fundación Unicaja, El Corte Inglés och sjukhuset Quirónsalud Málaga.

En speciell t-shirt delas ut gratis till de första tusen anmälda med loggan här ovan som är gjord av den kände Málagatecknaren Ídigoras y Pachi som ofta medverkar i Diario SUR med humoristiska inslag.

Stadsloppet mäter 7 kilometer och är öppet för alla mellan 14 till 80 år. Det startar klockan 9 vid stadion La Rosaleda (avda. La Palmilla) och går längs gator som calle Larios, plazas de la Constitución, La Merced, La Victoria och calle Granada. Målgång är vid kommunhuset.

Du kan anmäla dig för loppet fram till den 6 maj. Fram till 20 april är avgiften 6 euro för att sedan stiga till 10 euro. Tröja och övrig information kan avhämtas vid sportavdelningen departamento de Deportes vid El Corte Inglés på Avenida de Andalucía de Málaga den 6 och 7 maj klockan 10 till 14:00 och mellan klockan 16 till 20.

Fram till 5 maj kan du anmäla dig för loppet via webbplatserna carreradelaprensa.com, journalistförbundets webbplats aprensamalaga.com och dorsalchip.es

Pressfrihetens Dag instiftades av FN 1993.