Liga som smugglade droger till Sverige avslöjad

av | mar 18, 2022

13 personer har gripits däribland ledaren för en narkotikaliga som utreddes i Polen för 31 fall av narkotikahandel och gömde sig i en lyxvilla i Altea på Costa Blanca. En annan frontfigur i ligan var bosatt i Estepona. Båda hade en europeisk arresteringsorder utfärdad på sig av myndigheterna i Polen.
Ligan har använt sig av lastbilar och fordon med dubbelbottnar för att smuggla droger till de skandinaviska länderna och Polen.

I tillslaget har Guardia Civil, polsk polis, Europol och EuroJust medverkat.

Utredningen inleddes i slutet på 2020 av Guardia Civil. Det gällde ett antal personer på Solkusten som var inblandade i narkotikahandel och förvarade drogerna i en lokal i ett industriområde i Coín (Málaga) skriver Guardia Civil i ett pressmeddelande.

Med hjälp av spaningsarbete kunde Guardia Civil beslagta en last med narkotika på A-7:an i Málagaprovinsen. Det rörde sig om 65 kilo marijuana och 117 kilo hasch som var på väg till Sverige.

Utredningen förblev öppen så att Guardia Civil kunde kartlägga och fånga in samtliga medlemmar i ligan.

Flera husrannsakningar har utförts i Estepona, Marbella och Coín. Guardia Civil har beslagtagit stora mängder droger, kontanter, bilar, vapen och dokumentation.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});