Ryanair storsatsar i Málaga

av | mar 11, 2022

Nio nya rutter och totalt 79 direktflyg till olika destinationer. Lågprisflygbolaget Ryanairs satsning i Málaga inför sommarsäsongen 2022 är den största någonsin. Bolaget räknar med totalt 5,2 miljoner resenärer vilket kan jämföras med 4,6 miljoner för 2019. – Bokningarna går väldigt bra redan nu. Och vi satsar på nya direktflyg till Århus (Danmark), Kaunas (Litauen), Riga (Lettland), Paris, Stockholm Arlanda, Zagreb, Agadir och Lanzarote, säger Elena Cabrera, platschef i Spanien och Portugal för Ryanair.

Det handlar alltså om en mycket snabb återhämtning för Ryanair efter pandemin. I en intervju för Diario SUR berättar Elena Cabrera att Ryanair är ett bolag med flexibel modell som gör att man lätt kan ställa om.

– Det är nyckeln till den snabba återhämtningen. Vi har en femårsplan där vi lagt en order på 210 stycken Boeing 737/800 flygplan som är den nya generationens hållbara flygplan. Två från den första leveransen av 60 flyg finns redan på plats i Málaga.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Trots kriget i Ukraina är bokningarna stabila. Det kan bli en viss prisökning. Eftersom Ryanair redan har köpt upp 80 procent av bränslet för det kommande året så räknar bolaget med att priserna fortsatt kan vara stabila.

Ryanair ser Málaga som en viktig bas av de totalt tio bolaget har i Spanien. Ryanair har 75 flyg stationerade på sina spanska baser varav elva i Málaga.

Sommarens satsning i Málaga skapar arbetstillfällen. Bolaget omsätter redan 330 direkta arbetstillfällen som ökar till 4.000 indirekta arbetstillfällen.

– Vi kommer att behöva mer personal inför sommarsäsongen där Málaga länkas samman med 26 länder via 79 direktflyg.

Nästa år firar Ryanair 20 år på Málaga flygplats.

Läs mer: Kapprustning ger billiga flygbiljetter

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});